czwartek, 7 lutego 2013

Hiszpańskie pączki pieczone w piekarniku


Przepis na te pączki znalazłam na blogu Pyszne Kaprysy.


1 szk wody
70 g masła
1 szk mąki
4 jajka


W garnku zagotować wodę z masłem. Do gotującego się płynu dodać mąkę ciągle mieszając.
Prażyć, ciągle mieszając, aż ciasto zgęstnieje i zacznie odchodzić od ścianek garnka.
Odstawić do przestygnięcia.

Do ostudzonej masy dodać jajka i zmiksować na gładką masę.

Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać oponki.


Piec w temperaturze 200 st C przez 25 min.



 Polukrować lub posypać cukrem pudrem.

 
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!