czwartek, 31 maja 2012

Zupa krem z kalafiora


1 marchewka
1/2 pietruszki
kawałek selera
1 średni ziemniak
1/2 średniego kalafiora
chleb lub bułka na grzanki
sól, pieprz, przyprawa do zup




Jarzyny obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać wodą, posolić i ugotować prawie do miękkości. Dodać kalafior podzielony na różyczki. Gotować do miękkości.
Dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku.


Chleb lub bułkę pokroić na drobną kostkę  i wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do temperatury 145-150 st C. Co jakiś czas przemieszać. Po około 30-45 min wyjąć i ostudzić.

Zupę podawać posypaną zieloną pietruszką.

Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny