niedziela, 5 czerwca 2011

Kluseczki serowe z sosem truskawkowym


Sos truskawkowy:
Zmiksować truskawki z odrobiną cukru i mleka (lub śmietany czy jogurtu)


Kluseczki:
Przepis z książeczki "Kluseczkomania" Tupperware.

300 g mąki pszennej
250 g chudego twarogu
4 jajka
100 ml letniego mleka
1 łyżeczka soli

Zagnieść ciasto i zostawić na 10 min. Ciasto powinno się ciągnąć, ale nie rwać.
W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Przetrzć kluseczki przez kluseczkomanię.



Wyciągnąć kluseczki po wypłynięciu na górę. Polać sosem.


Smacznego.

Kluseczek trochę zostało i zjedliśmy je następnego dnia z rosołem - zamiast makaronu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny