poniedziałek, 18 marca 2013
Sałatka z selera naciowego
1 seler naciowy (paczka)
1 - 1,5 czerwonej papryki
1 - 2 czerwone cebule
2 łyżki oleju
sok z cytryny
ocet winny lub balsamiczny
sól, pieprz
zioła dalmatyńskie
5 dkg zółtego sera
2-3 łyżki majonezu
pierś z kurczaka
1-2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
Seler pokroić w plasterki, paprykę w paski, a cebulę w piórka.
Na oleju dusić seler, potem dodać cebule i paprykę.
Dusić kilka minut - papryka ma zostać chrupka.
Doprawić ziołami, solą, pieprzem sokiem z cytryny i octem.
Przełożyć do miski.
Dodać zółty ser i wymieszać z majonezem.
Bogatsza wersja jest z kurczakiem.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć z czosnkiem.
Dodać do powyższego zestawu.
Obie wersje są bardzo smaczne.
Na zdjęciu jest sałatka bez mięsa.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny