Przepis znalazłam na blogu Moje kucharzenie. Zaciekawił mnie bardzo więc postanowiłam wypróbować.
1 średni kalafior
150-200 g suszonych moreli
2-3 ząbki czosnku
majonez
sól, pieprz
opcjonalnie: rodzynki
150-200 g suszonych moreli
2-3 ząbki czosnku
majonez
sól, pieprz
opcjonalnie: rodzynki
Kalafior podzielić na małe różyczki, obgotować w osolonej wodzie przez 2 min. Po obgotowaniu przelać na sitku zimną wodą, ostudzić. Przełożyć do miski. Dodać pokrojone w paski morele (można dodać namoczone i odsączone rodzynki) oraz przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Podawać schłodzoną.
Na imprezie rozeszła się migiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny