środa, 23 maja 2012
Pieczeń
1/2 kg mięsa mielonego
1 mała cebula
1/2 namoczonej w mleku małej bułki
2 łyżki masła (schłodzonego)
2-3 łyżki bułki tartej
5 dkg żółtego sera
1 jajko
sól, pieprz
majeranek
zioła prowansalskie
Mięso wymieszać z jajkiem, startym żółtym serem, namoczoną bułką, pokrojoną w drobna kostkę cebulą i przyprawami.
Wyrobić na jednolitą masę.
Przełożyć do formy.
Na górę pokroić masło i posypać bułką tartą.
Piec ok. 40 min w temperaturze 180 st. C.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny