środa, 20 czerwca 2012

Pieczeń z warzywami i pieczarkami


Pieczeń z mięsa mielonego wzbogacona jarzynami i pieczarkami.


1/2 kg mielonego mięsa - wieprzowego
1/2 małej cebuli
1 średnia marchewka
1/2 średniej pietruszki
kawałek selera
4-5 pieczarek
1/2 namoczonej w mleku małej bułki lub 4-5 łyżek bułki tartej
sól, pieprz, majeranek
1 łyżka masła


Cebulę pokroić w drobną kostkę, jarzyny obrać i zetrzeć na grubym tarle, pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Wszystko wymieszać z mięsem i doprawić przyprawami. Dodać namoczoną bułkę lub bułkę tartą i wyrobić na jednolita masę.
Wyłożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą.
Górę posmarować lekko mlekiem, posypać bułką tartą i wyłozyć wórkami masła.
Piec ok. 60 min w temp. 180-190 St. C.

Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny