Przepis na te pączki znalazłam na blogu Pyszne Kaprysy.
1 szk wody
70 g masła
1 szk mąki
4 jajka
W garnku zagotować wodę z masłem. Do gotującego się płynu dodać mąkę ciągle mieszając.
Prażyć, ciągle mieszając, aż ciasto zgęstnieje i zacznie odchodzić od ścianek garnka.
Odstawić do przestygnięcia.
Do ostudzonej masy dodać jajka i zmiksować na gładką masę.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać oponki.
Piec w temperaturze 200 st C przez 25 min.
Polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
wyszły prześliczne :) apetycznie zarumienione
OdpowiedzUsuń