czwartek, 5 lipca 2012

Rolada ze szpinakiem i łososiem

Przepis pochodzi z książeczki 170 najlepszych przepisów z "Claudii".


150 g wędzonego łososia
450 g mrożonego szpinaku
sól, pieprz
4 jajka
gałka muszkatołowa
4 łyżki koperku
200 g twarogu
2-4 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka skórki z cytryny
sok z cytryny
2 łyżki masła

Szpinak poddusić na maśle, osączyć.Wymieszać z żółtkami i pianą z białek. Doprawić gałka muszkatołową, pieprzem i solą.
Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 15 minut w temp. 200 st. C. Lekko wystudzić.


Ser wymieszać z jogurtem, skórką i koperkiem. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Rozsmarować na szpinakowym cieście (ciepłym), na wierzch położyć łososia. Zrolować.

Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 2 godziny do lodówki.


Moja wersja jest trochę zmieniona: - bez koperku i z serem feta.


Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny