450 g mrożonego szpinaku
sól, pieprz
4 jajka
gałka muszkatołowa
4 łyżki koperku
200 g twarogu
2-4 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka skórki z cytryny
sok z cytryny
2 łyżki masła
Szpinak poddusić na maśle, osączyć.Wymieszać z żółtkami i pianą z białek. Doprawić gałka muszkatołową, pieprzem i solą.
Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 15 minut w temp. 200 st. C. Lekko wystudzić.
Ser wymieszać z jogurtem, skórką i koperkiem. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Rozsmarować na szpinakowym cieście (ciepłym), na wierzch położyć łososia. Zrolować.
Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 2 godziny do lodówki.
Moja wersja jest trochę zmieniona: - bez koperku i z serem feta.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny