Ciasto:
50 dkg mąki krupczatki
20 dkg cukru
1 kostka margaryny
7 zółtek
1 proszek do pieczenia
Masa:
7 białek
szczypta soli
3 duże jogurty naturalne
3 budynie smietankowe lub waniliowe
1 szk cukru
Ze wszystkich składników zagnieść kruche ciasto na jednolita masę. Podzielić ciasto na połowę lub odłożyć 1/3 ciasta *jak ktoś lubi grubszy dół).
Na blachę wysmarowana tłuszczem i wysypana mąką wyłożyć połowę (2/3) ciasta. Nakłuc widelcem.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę. Dodać cukier dalej ubijać. Dodać jogurty i budynie. Wymieszać.
Masę wyłożyć na ciasto.
Z pozostałej części ciasta urywać po małym kawałku i obsypywać nimi górę.
Piec w temp 180-200 st. C około 50-60 minut.
Jeśli masa serowa jest zbyt rzadka i ciasto do niej wpada, to podpiec ciasto z masa ok 25 minut i dopiero wtedy rozsypać na górze pozostałą część.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny