piątek, 31 sierpnia 2012

Papryka marynowana





papryka
cebula
liść laurowy
ziele angielskie
biała gorczyca
czosnek

Zalewa:
1,5 l wody
3/4 szk octu
1,5 łyżeczki soli
10 płaskich łyżek cukru
1 łyżka oleju

Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić w paski lub dużą kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w grube półplasterki.

Do każdego słoika dać 1 liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, 1 żąbek czosnku, 0,5 łyżeczki białej gorczyce i trochę cebuli.
Nałożyć do słoika papryki i na górze dać jeszcze trochę cebuli.

Zalewę zagotować, trochę ostudzić i zalać paprykę.

Pasteryzować 10 minut - NIE DŁUŻEJ!



Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny