piątek, 31 sierpnia 2012
Papryka marynowana
papryka
cebula
liść laurowy
ziele angielskie
biała gorczyca
czosnek
Zalewa:
1,5 l wody
3/4 szk octu
1,5 łyżeczki soli
10 płaskich łyżek cukru
1 łyżka oleju
Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić w paski lub dużą kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w grube półplasterki.
Do każdego słoika dać 1 liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, 1 żąbek czosnku, 0,5 łyżeczki białej gorczyce i trochę cebuli.
Nałożyć do słoika papryki i na górze dać jeszcze trochę cebuli.
Zalewę zagotować, trochę ostudzić i zalać paprykę.
Pasteryzować 10 minut - NIE DŁUŻEJ!
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny