ok 1 kg piersi z kurczaka
cebula
ogórki kiszone
majonez
kukurydza
ketchup
kapusta pekińska
przyprawa "Gyros"
olej
Piersi
z kurczaka pokroić w paski. Ok. 2,5 łyżki przyprawy "Gyros" wymieszać z
niewielka ilością wody i oleju. Zalać pokrojone mięso i odstawić na 1
godz.
Mięso wyłożyć na patelnie i dusić do miękkości.Przełożyć do przeźroczystego pojemnika.
Układać
na mięso cienkimi warstwami: startą na grubej tarce cebulę (może być
drobna kostka), starte na grubej tarce ogórki, majonez, kukurydzę,
ketchup i drobno pokrojona kapustę pekińska.
Na kapustę można zetrzeć rzodkiewkę lub czerwoną paprykę.
Miłego przygotowywania i Smacznego!
Dziękuję za odwiedziny!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny