poniedziałek, 17 września 2012

Sałatka z piersi kurczaka "Gyros"

ok 1 kg piersi z kurczaka
cebula
ogórki kiszone
majonez
kukurydza
ketchup
kapusta pekińska
przyprawa "Gyros"
olej

Piersi z kurczaka pokroić w paski. Ok. 2,5 łyżki przyprawy "Gyros" wymieszać z niewielka ilością wody i oleju. Zalać pokrojone mięso i odstawić na 1 godz.
Mięso wyłożyć na patelnie i dusić do miękkości.Przełożyć do przeźroczystego pojemnika.
Układać na mięso cienkimi warstwami: startą na grubej tarce cebulę (może być drobna kostka), starte na grubej tarce ogórki, majonez, kukurydzę, ketchup i drobno pokrojona kapustę pekińska.
Na kapustę można zetrzeć rzodkiewkę lub czerwoną paprykę.


Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny