poniedziałek, 17 września 2012
Zupa cebulowa
2 duże cebule
2 łyżki oleju
1-2 ząbki czosnku
1 mała marchewka
1/2 małej pietruszki
kawałek selera
1 trójkątny serek topiony
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
przyprawy do smaku
2 kromki chleba
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić w kostkę i ugotować w około 1 litrze wody. Doprawić do smaku.
Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na oleju.
Serek topiony rozmieszać z 5 łyżkami gorącego wywaru.
Wywar z jarzynami i rozpuszczony serek wlać do podsmażonej cebuli i gotować do miękkości cebuli. Doprawić do smaku.
Dodać zielona pietruszkę.
Chleb pokroić w paski i opiec z obu stron na suchej patelni.
Dzisiaj dodatkowo całość sobie zmiksowałam.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny