poniedziałek, 17 września 2012

Zupa cebulowa





2 duże cebule
2 łyżki oleju
1-2 ząbki czosnku
1 mała marchewka
1/2 małej pietruszki
 kawałek selera
1 trójkątny serek topiony
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
przyprawy do smaku
2 kromki chleba


Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić w kostkę i ugotować w około 1 litrze wody. Doprawić do smaku.
Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na oleju.
Serek topiony rozmieszać z 5 łyżkami gorącego wywaru.
Wywar z jarzynami i rozpuszczony serek wlać do podsmażonej cebuli i gotować do miękkości cebuli. Doprawić do smaku.
Dodać zielona pietruszkę.

Chleb pokroić w paski i opiec z obu stron na suchej patelni.

Dzisiaj dodatkowo całość sobie zmiksowałam.



Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny