czwartek, 18 października 2012
Hamburger po domowemu
Tak nas wczoraj naszło na hamburgerowy obiad. Powstał więc domowy hamburger.
1/2 kg mielonej łopatki
1/2 dużej cebuli
2 ząbki czosnku
1 jajko
majeranek, zioła prowansalskie
sól, pieprz
bułka tarta
Cebulę i czosnek drobno pokroić. Dodać do mięsa. Wbić jajko i dodać przypraw do smaku.
Dobrze wymieszać dodając bułkę tartą, aż masa nie będzie zbyt luźna.
Formować niezbyt grube placki (moje były za grube) i piec z obu stron na patelni grilowej.
Dodatkowo użyłam:
bułki do hamburgerów
sałata lodowa
pomidor
ogórek korniszon
szynka
ser żółty
keczup
Bułkę rozkroić, posmarować obie części keczupem. Na dolną część położyć sałatę, szynkę, pomidora i ogórka. Na to dać usmażone mięso, ser zółty i jeszcze trochę keczupu. Przykryć drugą częścia bułki.
Podgrzać w mikrofalówce ok 30 sekund.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny