sobota, 13 kwietnia 2013
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
Dzisiaj proponuję fasolkę szparagową jako dodatek do obiadu. Ale w trochę innej formie.
1/2 paczki mrożonej fasolki szparagowej
5 dkg szynki lub kiełbasy
1/4 czerwonej cebuli
3 suszone pomidory
1/2 łyżki oleju
2 łyżki zaprawy z pomidorów
1,5 łyżki octu winnego
pieprz
Fasolkę ugotować i odsączyć.
Wędlinę pokroić w paski wielkości fasolki i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną cebulę i pokrojone pomidory.
Dodać zaprawę z pomidorów i po jakiejś minucie ocet winny.
Mieszając smażyć jeszcze około 1-2 minut.
Wymieszać z ugotowana fasolką.
Doprawić do smaku pieprzem (ewentualnie solą).
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny