środa, 17 kwietnia 2013

Sałatka z kaszy perłowej



Zostało mi z obiadu trochę ugotowanej kaszy perłowej. Zastanawiałam sie co z nia zrobić, bo przecież nie wyrzucę.
No i padło na sałatkę.




ugotowana kasza perłowa
2-3 cienkie kiełbaski
2-3 łodygo selera naciowego
1/2 czerwonej cebuli
3 suszone pomidory
1-2 korniszony
1/2 papryki konserwowej
1 łyżka oleju
1 łyżka zaprawy z pomidorów
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól, pieprz


Kiełbaski pokroić w cienkie pół-plasterki i podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną w plasterki cebulę i pokrojony w paseczki seler.
Smażyć kilka minut na małym ogniu.
Dodać pokrojone w paski pomidory wraz z odrobiną zalewy.
Na koniec dodać zioła prowansalskie i ocet.
Zamieszać kilka razy i dodać do ugotowanej kaszy.

Ogórki pokroić w ćwierć-plasterki a paprykę w paski. Dodać do pozostałych składników.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać.



Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny