Z warsztatów wegańskich z Agnieszką.
1/2 kg ziaren słonecznika
150 ml syropu klonowego, daktylowego lub z agawy
ew. 1-2 łyżki past tahini
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni (często mieszać, żeby nie przypalić), zblendować lub zmielić maszynką do mięsa na proszek.
Wymieszać ze syropem (pastą tahini dla dodania smaku sezamu) na lepiącą się masę.
Umieścic w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno ugnieść.
Wstawić do zamrażarki na minimum godzinę.
150 ml syropu klonowego, daktylowego lub z agawy
ew. 1-2 łyżki past tahini
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni (często mieszać, żeby nie przypalić), zblendować lub zmielić maszynką do mięsa na proszek.
Wymieszać ze syropem (pastą tahini dla dodania smaku sezamu) na lepiącą się masę.
Umieścic w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno ugnieść.
Wstawić do zamrażarki na minimum godzinę.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny