poniedziałek, 14 października 2019

Ciasto pomidorowo-bananowe


Z warsztatów wegańskich z Agnieszką.

1 szk pomidorów z puszki
2 banany
1,5 szk oleju
1,5 szk cukru

2 szk mąki
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka startego imbiru


Pomidory, banany, cukier i olej zblendować.
Suche składniki wymieszać w misce. Dodać zblendowana masę. Wtmieszać. Nie musi być zbyt dokładnie.

Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st C przez 40-50 minut (do suchego patyczka).

Można podać z lukrem, sosem czekoladowym lub owocową frużeliną.



Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny