środa, 19 lutego 2014
Kluski wątrobiane
Kluski wątrobiane z rosołkiem. Mniam!
Ale czy ktoś takie jeszcze robi? Jada?
U nas nie goszczą często na stole, ale sa pyszne.
30 dkg wątróbki (najlepiej wieprzowej) zmielić
1 jajko
posiekana zielona pietruszka (ilość zależy od upodobań)
pieprz do smaku
3 płaskie łyżki bułki tartej
Wszystko razem wymieszać i kłaść łyżką (jak kluski kładzione) na gotującą się wodę lub rosół.
Gotować na małym ogniu ok. 10 min mieszając co jakiś czas.
Ja ich nie gotuję bezpośrednio w rosole, bo wtedy trochę mętnieje.
Przetestowałam przechowywanie ich w lodówce do następnego dnia i głębokie mrożenie (trzeba każdą kluskę ułożyć oddzielnie, żeby się nie skleiły).
A teraz na talerz...
... i zalać gorącym rosołkiem.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny