środa, 19 lutego 2014

Kluski wątrobiane


Kluski wątrobiane z rosołkiem. Mniam!
Ale czy ktoś takie jeszcze robi? Jada?
U nas nie goszczą często na stole, ale sa pyszne.
 

30 dkg wątróbki (najlepiej wieprzowej) zmielić
1 jajko
posiekana zielona pietruszka (ilość zależy od upodobań)
pieprz do smaku
3 płaskie łyżki bułki tartej

Wszystko razem wymieszać i kłaść łyżką (jak kluski kładzione) na gotującą się wodę lub rosół.
Gotować na małym ogniu ok. 10 min mieszając co jakiś czas.


Ja ich nie gotuję bezpośrednio w rosole, bo wtedy trochę mętnieje.
Przetestowałam przechowywanie ich w lodówce do następnego dnia i głębokie mrożenie (trzeba każdą kluskę ułożyć oddzielnie, żeby się nie skleiły).


A teraz na talerz...


... i zalać gorącym rosołkiem.

Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny