wtorek, 3 stycznia 2012

Galaretka ze skrzydełek


1 kg skrzydełek
1 marchewka
mała paczka żelatyny
jajka na twardo (połówka na miseczkę)
mała puszka groszku
sól, pieprz, ziarenka smaku


Skrzydełka zalać zimną wodą, dodać całą marchewkę. Gotować na bardzo małym ogniu - około pół godziny od zagotowania.
Doprawić solą, pieprzem i ziarenkami smaku.

Ugotowane skrzydełka wyjąć z wywaru i obrać z kości.
Marchewkę pokroić w plastry.

Żelatynę rozpuścić w ciepłym wywarze.

Na dole miseczki ułożyć dekorację z jajka, marchewki i zielonego groszku. Na dekorację dać mięso ze skrzydełek i zalać wywarem. Po ostygnięciu wstawić do lodówki.

Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny