Zaprawiam sobie na zimę taki przecier ogórkowy i potem szybciutko mam zupę ogórkową.
1 kg ogórków
1 łyzka soli
1 pęczek koperku
Ogórki obrać, zetrzeć na dużych oczkach, dodać sól i pokrojony koperek.
Wymieszać i zostawić na 2-4 godziny.
Przełożyć do słoików.
NIE PASTERYZOWAĆ!!!
Gotowe są po około 2 tygodniach, czyli po ukiszeniu.
Ja ten przecier zaprawiam do małych słoiczków po majonezie lub keczupie.
A w tym roku zrobiłam trochę inna wersję, ponieważ mój Syn nie lubi koperku. Dlatego go nie kroiłam, tylko dodałam po gałązce na górze słoika.
Miłego przygotowywania i Smacznego!
Dziękuję za odwiedziny!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny