środa, 29 sierpnia 2012

Przecier ogórkowy

 Zaprawiam sobie na zimę taki przecier ogórkowy i potem szybciutko mam zupę ogórkową.



1 kg ogórków
1 łyzka soli
1 pęczek koperku


Ogórki obrać, zetrzeć na dużych oczkach, dodać sól i pokrojony koperek.
Wymieszać i zostawić na 2-4 godziny.
Przełożyć do słoików.


NIE PASTERYZOWAĆ!!!

Gotowe są po około 2 tygodniach, czyli po ukiszeniu.

Ja ten przecier zaprawiam do małych słoiczków po majonezie lub keczupie.

A w tym roku zrobiłam trochę inna wersję, ponieważ mój Syn nie lubi koperku. Dlatego go nie kroiłam, tylko dodałam po gałązce na górze słoika.

Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny