niedziela, 20 marca 2011

Zapiekane naleśniki z kiełbasą

Upiec naleśniki wg standardowego przepisu.


FARSZ:
1 cienka kiełbasa
1 średnia cebula
10-15 dkg pieczarek
5 dkg margaryny
sól, pieprz

Pieczarki obrać lub dobrze umyć, pokroić usmażyć na margarynie. Dodać pokrojoną cebulę.
Kiełbasę pokroić w kostkę lub ćwierćplasterki. Podsmażyć na patelni.



Dodać przesmażone pieczarki z cebulą. Doprawić solą i pieprzem.
Należy uważać z solą, bo kiełbasa zazwyczaj jest słona.


SOS:
1 jajko
100 g śmietany
trochę mleka
5-10 dkg sera żółtego

W misce rozmąćić jajko ze śmietaną.



Dodać starty ser żółty.



Wymieszać. Jeśli sos jest za gęsty to dodać trochę mleka.


Na każdy naleśnik nałożyć farsz. Zawinąć w kopertę jak na krokiety. Ułożyć w brytwance wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.



Polać przygotowanym sosem.



Zapiekać 10-15 min w piekarniku rozgrzanym do temp 180-200 st. C



Ja się trochę zagadałam z gośćmi i ser sie troche przypiekł.
Ale i tak były smaczne.

1 komentarz:

  1. Mniam uwielbiam wszystko co ma zapiekany ser;)
    Muszę wypróbować.
    Agusiaer

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny