środa, 8 lutego 2012
Galaretka brokułowa
1 duży brokuł
2 jajka na twardo
1 średnia marchewka
1 mała puszka groszku
4-5 łyżek żelatyny
3-4 łyżki octu winnego
przyprawy
Brokuła oczyścić, podzielić na duże różyczki. Ugotować w przyprawionej według własnego smaku wodzie.
Wyjąć i odcedzić.
Marchewkę ugotować w tej samej wodzie i po wystudzeniu pokroić w plasterki.
Jajka przekroić na połówki i ułożyć na dnie miski. Dołożyć pokrojoną marchewkę, groszek i brokuły.
W ciepłej wodzie z gotowania rozpuścić żelatynę i dodać ocet.
Po lekkim przestudzeniu wlać do miski.
Ostudzić i wstawić do lodówki do stężenia.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny