środa, 8 lutego 2012

Galaretka brokułowa



1 duży brokuł
2 jajka na twardo
1 średnia marchewka
1 mała puszka groszku
4-5 łyżek żelatyny
3-4 łyżki octu winnego
przyprawy


Brokuła oczyścić, podzielić na duże różyczki. Ugotować w przyprawionej według własnego smaku wodzie.
Wyjąć i odcedzić.
Marchewkę ugotować w tej samej wodzie i po wystudzeniu pokroić w plasterki.

Jajka przekroić na połówki i ułożyć na dnie miski. Dołożyć pokrojoną marchewkę, groszek i brokuły.

W ciepłej wodzie z gotowania rozpuścić żelatynę i dodać ocet.
Po lekkim przestudzeniu wlać do miski.
Ostudzić i wstawić do lodówki do stężenia.

Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny