czwartek, 9 lutego 2012
Roladki jajeczno-pieczarkowe
10 dużych plastrów szynki
6 jajek ugotowanych na twardo
20-25 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki margaryny
2-3 łyżeczki chrzanu lub kremu chrzanowego
2-3 łyżeczki majonezu
sól
pieprz
Pieczarki oczyścić i pokroić. Usmażyć na margarynie wraz z pokrojoną cebulą.
Jajka przekroić na pół i oddzielić żółtka od białek. Żółtka rozgnieść widelcem. Białka pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do pieczarek.
Połączyć z chrzanem i majonezem.
Doprawić do zmaku solą i pieprzem.
Na środku każdego plastra szynki ułożyć sporą porcję farszu i zawinąć w rulonik.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńfajne przepisy, będę tu częściej zaglądać ;))
i zapraszam do mnie...