czwartek, 9 lutego 2012

Roladki jajeczno-pieczarkowe



10 dużych plastrów szynki
6 jajek ugotowanych na twardo
20-25 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki margaryny
2-3 łyżeczki chrzanu lub kremu chrzanowego
2-3 łyżeczki majonezu
sól
pieprz


Pieczarki oczyścić i pokroić. Usmażyć na margarynie wraz z pokrojoną cebulą.
Jajka przekroić na pół i oddzielić żółtka od białek. Żółtka rozgnieść widelcem. Białka pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do pieczarek.
Połączyć z chrzanem i majonezem.
Doprawić do zmaku solą i pieprzem.


Na środku każdego plastra szynki ułożyć sporą porcję farszu i zawinąć w rulonik.

Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

1 komentarz:

  1. wygląda smakowicie
    fajne przepisy, będę tu częściej zaglądać ;))
    i zapraszam do mnie...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny