niedziela, 13 stycznia 2013
Jabłka pod pierzynką z kruszonki
Prosty i bardzo szybki deser.
Pokroić w kostkę 2 jabłka.
Wymieszać z cukrem i cynamonem do smaku.
Włożyć do kokilek. Na górę dać trochę suszonej żurawiny.
Całość pokryć kruszonką.
Kruszonka:
1 łyżka masła lub margaryny
1 łyżka cukry
1-2 łyżki mąki
Zagnieść całość w miseczce do uzyskania konsystencji kruszonki.
W razie potrzeby dodać cukier lub mąkę.
Piec w temperaturze 190-200 st. C do zrumienienia się kruszonki (około 20-30 minut)
Zjeść ze smakiem.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świetny i lekki sposób na deser.; ))
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda.