niedziela, 13 stycznia 2013

Jabłka pod pierzynką z kruszonki


Prosty i bardzo szybki deser.

Pokroić w kostkę 2 jabłka.
Wymieszać z cukrem i cynamonem do smaku.
Włożyć do  kokilek. Na górę dać trochę suszonej żurawiny.
Całość pokryć kruszonką.
 

Kruszonka:
1 łyżka masła lub margaryny
1 łyżka cukry
1-2 łyżki mąki

Zagnieść całość w miseczce do uzyskania konsystencji kruszonki.
W razie potrzeby dodać cukier lub mąkę.


Piec w temperaturze 190-200 st. C do zrumienienia się kruszonki (około 20-30 minut)




Zjeść ze smakiem.



Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!

1 komentarz:

  1. Świetny i lekki sposób na deser.; ))
    Bardzo apetycznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny