poniedziałek, 18 listopada 2013
Pieczone pierogi z owocami
Pierogi zazwyczaj podaje sie ugotowane ewentualnie smażone. Te na wytrawnie.
Ja postanowiłam wypróbować, jak będą smakowały pierogi pieczone w piekarniku.
Zrobiłam pierogi z brzoskwiniami, śliwkami oraz z marmoladą.
Ciasto zrobiłam tradycyjne według tego przepisu.
Pierogi wylądowały w piekarniku na 10 min w temperaturze 190-200 st. C.
I jeszcze trochę cukru pudru na górę.
Dobrze się je na ciepło, chociaż ciasto jest dosyć suche. Na zimno tez sa zjadliwe.
Najbardziej smakowała nam wersja z marmoladą.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny