Poprzednim wpisem (TUTAJ) rozpoczęłam moja kulinarna przygodę z kuchnia koreańską. A wszystko za sprawą kanału Wioli Pierogi z kimchi.
Tym razem zrobiłam kimchi z ogórków.
Poniżej odcinek z przepisem.
Ogórki zielone (w
zależności od wielkości - od 3 do 6 sztuk)
Cebula - 2 szt
Czosnek (polski -3-5
ząbków, chiński - cała główka)
Zielona cebulka
Marchewka - pół
Sól - 2 łyżki
Cukier - 1 łyżka
Papryka gochu garu - 3
łyżki
Sos rybny - 3 łyżki (może
być sojowy jak ktoś bardzo nie chce rybnego)
Sezam prażony - 3 łyżki
Kilka migawek z pojego przygotowywania.
Wyszedł mi jeden litrowy słoik. I już niewiele w nim zostało.
Ogórki są rewelacyjnie chrupiące. Jednak mocno ostre. Następnym razem dam nieco mniej papryki gochugaru.
Miłego przygotowywania i Smacznego! Dziękuję za odwiedziny!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny